onsdag 22. desember 2010

Jul 2010

 "VÅRT ØYE SER MOT BETLEHEM"
Bare to dager til julehøgtida.Julemusikken er viktig for å få å formidla innhaldet i jula. I kveld har vi fått med oss den lokale julemusikken "Res Miranda" i Frelserens kirke i Farsund.Tekst av Svein Ellingsen og musikk av den lokale korleiar og musikalske inspirator Brian Breidental. Stemningsfullt og fint.
Så har eg forslag til julemusikk som vel ikkje er så kjent av dei fleste men også det nye og ukjente kan gje julestemning.                                                                                                                                           Først Antonio Caldara(1670-1736):Vaticini di Pace (Juleoratorium) frå 1712 har eg lytta til kvar jul etter at    eg ¨kom over Naxos CD for ti års tid sidan. Kan anbefalast!

                                                                                                                                                                                                            Så Joseph Eybler (1765-1846) Hans juleoratorium frå 1746"Die Hirten bei der Krippe zu Bethlehem" er kanskje ikkje så storslått som Bachs juleoratorium men vel verdt å lytta til.
                                              
                                               


Sist men ikkje minst Jakub Jan Ryba (1765-1815).Hans tjekkiske julemesse frå 1796 er blitt svært populær i heimlandet men kan også med stort utbytte lyttast til utanfor Tsjekkia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar