torsdag 28. februar 2013

Pave Bendikts avgang

I dag kl 20 går pave Bendikt av som pave, nesten åtte år etter at han vart valgt som Johannes Paul etterfølgjar. Hans siste tale på Petersplassen gjorde inntrykk på mange. Dette er ein mann som har perspektivet festa på Kyrkja og Kristus og ikkje på seg sjølv. " Å elske Kirken  betyr også å ha mot til å gjøre vanskelige og tunge valg, alltid med blikket festet på Kirkens beste og ikke seg selv." Klarare og betre kan det ikkje seiast. Han trekk seg frå embete men ikkje frå verda og Kyrkja som han vil følgja i omsorg og forbøn.
"Jeg har ikke lenger makten til å styre Kirken som hører embetet til, men i bønnen forblir jeg så å si på Sankt Peters område."

Pave Benedikt XVI i Glasgow
Avslutninga av pave Benedikts siste tale :
Kjære venner! Gud leder sin Kirke, støtter henne alltid, og særlig i vanskelige tider. La oss aldri miste dette troens klarsyn, som er det eneste sanne syn på Kirkens og verdens vei. I våre hjerter, i hjertene til hver og én av dere, la det alltid finnes en lykkelig visshet om at Herren er ved vår side, at han ikke svikter oss, at han er oss nær og omslutter oss med sin kjærlighet. Takk!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar