tirsdag 31. januar 2012

Ingenting er meir vanskeleg

Den amerikanske teologen Scott Hahn har i si bok "Livgivende tegn" eit kapittel om døden med tittelen "Livet går videre." På slutten siterar han kardinal John Henry Newman (1801-1890) som vart saligkåra i 2010.

"Ingenting er mer vanskelig enn å innse at ethvert  menneske har en distinkt sjel, at enhver  blant alle de millioner som har levd, er et så fullstendig og uavhengig vesen i seg selv at det er som om det ikke fantes noen annen i hele verden enn ham........ Hver og en av disse sjelene lever fortsatt. De hadde sine særskilte tanker og følelser da de var på jorden, og de har dem nå. De hadde sine sympatier og sysler. De høstet det de anså som godt, og nøt det, og de lever fortsatt en eller annen plass.  Og hva  de gjorde i kjødet, har helt sikkert hatt sin inflytelse over deres nåværende skjebne. De lever i varetekt frem til en dag som skal komme, når alle nasjoner skal stå framfor Gud."

Til ettertanke i ei tid då døden er både nær og fjern. Nær i media og underhaldning, fjern i livet til den enkelte. Kardinal Newman viser oss den uendelege verdien som kvar enkelt av oss har i eit perspektiv som går langt utover dette korte livet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar